Twente | VUmc

De huisartsen die bij ons opgeleid worden zijn vakbekwaam en communicatief vaardig, staan naast hun patiënt en durven daar hun eigen koers in te varen. De huisartsen die bij ons opgeleid worden zijn vakbekwaam en communicatief vaardig, staan naast hun patiënt en durven daar hun eigen koers in te varen.

De huisartsopleiding in Twente is een opleidingslocatie van het VUmc. In Twente starten we in 2022 voor het eerst met een tweede groep. Als je voor de opleiding in Twente kiest, sta je ingeschreven bij het VUmc. De stages zijn in de regio Twente; het onderwijs grotendeels op onze locatie in Hengelo. Voor het onderwijs tijdens de Klinische Stage werken we samen met de opleiding van Groningen op hun onderwijslocatie in Zwolle.

LET OP: de opleiding in Twente start nu twee keer per jaar in maart en september.

Halil Uslu

In opleiding in Twente

"De opleiding biedt je de vrijheid je eigen stijl te ontwikkelen, het is een positieve groei naar zelfstandigheid. Patiënten vinden het fijn dat ik ook Turks spreek. Ik eindig elke dag met een grote glimlach!”
aios-twente

Vestigingsgebied opleiders

Er is een ruim aantal huisartsopleiders dat hun praktijk als stageplek aanbiedt in de dorpen en steden in Twente. Van Nijverdal tot Glanerbrug en van Goor tot Denekamp. Ook voor de externe stages zijn er voldoende plekken in de regio. De wekelijkse terugkomdagen vinden plaats in Hengelo, behalve tijdens de Klinische Stage, dan gaat de aios naar Zwolle.

twente

Koppelingsprocedure

Voor de koppelingsprocedure maken we gebruik van het online platform Make-a-Match (MaM). Alle opleiders hebben een profiel op dit platform. Als aios maak je ook een eigen profiel aan. Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken. Het systeem berekent daarna – gebaseerd op alle ingevoerde voorkeuren – met welke drie opleiders je kennis gaat maken. Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en zal het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vaststellen. Alle informatie over de koppelingsprocedure en Make-a-Match ontvang je tijdig van het instituut.

Samenwerking met Zwolle

In Twente werken we samen met Zwolle voor de klinische stage. Ook het terugkomdagonderwijs voor die periode is in Zwolle. De GGZ en CZ stage vinden plaats in Twente met gerichte workshops en een beperkt aantal specifieke themadagen in Amsterdam.

Aios in Twente

"De huisartsopleiding in Twente is uitdagend, afwisselend en je hebt veel aan de korte lijnen."

Lees het interview met Sanne
vumc-twente-aios-sanne-oosthoek
Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Stefanie Gerritzen
Coördinator Opleidingslocatie Twente
E-mail: s.gerritzen@amsterdamumc.nl
Tel: 06 107 422 77
Website: hovumc.nl/twente en huisartsintwente.nl

Gerelateerd aan deze pagina