Twente | VUmc

De huisartsopleiding van het VUmc heeft een dependance in Twente. De aios staat ingeschreven bij het VUmc, maar volgt de opleiding in Twente. Er is een ruim aantal huisartsopleiders dat hun praktijk als stageplek aanbiedt. Ook voor de externe stages zijn er voldoende plekken in de regio. De wekelijkse terugkomdagen vinden plaats in Hengelo, behalve tijdens de klinische stage. Dan gaat de aios naar Zwolle.

Let op: de opleiding in Twente start één keer per jaar in maart.

Kim Morsink

In opleiding in Twente

"Kom kijk in Twente! Daar vind je rust, prachtige natuur en aardige mensen. Het onderwijs volg je in een kleine, vaste groep. Niet schools, wel leerzaam en gezellig."
vumc-twente-aios-kim

Vestigingsgebied opleiders

Er is een ruim aantal huisartsopleiders dat hun praktijk als stageplek aanbiedt in de dorpen en steden in Twente. Van Nijverdal tot Glanerbrug en van Goor tot Denekamp. Ook voor de externe stages zijn er voldoende plekken in de regio. De wekelijkse terugkomdagen vinden plaats in Hengelo, behalve tijdens de Klinische Stage, dan gaat de aios naar Zwolle.

twente

Koppelingsprocedure

Voor de koppelingsprocedure maken we gebruik van het online platform Make-a-Match (MaM). Alle opleiders hebben een profiel op dit platform. Als aios maak je ook een eigen profiel aan. Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken. Het systeem berekent daarna – gebaseerd op alle ingevoerde voorkeuren – met welke drie opleiders je kennis gaat maken. Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en zal het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vaststellen. Alle informatie over de koppelingsprocedure en Make-a-Match ontvang je tijdig van het instituut.

Samenwerking met Zwolle

In Twente werken we samen met Zwolle voor de klinische stage. Ook het terugkomdagonderwijs voor die periode is in Zwolle. De GGZ en CZ stage vinden plaats in Twente met gerichte workshops en een beperkt aantal specifieke themadagen in Amsterdam.

Aios in Twente

"De huisartsopleiding in Twente is uitdagend, afwisselend en je hebt veel aan de korte lijnen."

Lees het interview met Sanne
vumc-twente-aios-sanne-oosthoek
Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Rob Corsten
Coördinator Opleidingslocatie Twente
E-mail: r.corsten@vumc.nl
Tel: 06 5362 7337
Website: hovumc.nl/twente en huisartsintwente.nl

Gerelateerd aan deze pagina