Huisartsopleidingen verwelkomen 343 nieuwe aios

15 november 2022

Wij feliciteren 343 nieuwe aios met hun opleidingsplek bij de huisartsopleiding! Zij namen deel aan de 2e selectie- en plaatsingsronde van dit jaar en starten in maart 2023 met hun opleiding.

  • Uit de 398 sollicitanten werden 347 kandidaten geselecteerd om mee te loten om een opleidingsplek.
  • 2 kandidaten deden voor de tweede keer mee aan de loting. Dat betekent dat in totaal 349 kandidaten meededen aan de loting.
  • Er zijn daarvan 343 kandidaten geplaatst.
  • 6 kandidaten zijn uitgeloot voor de door hen opgegeven voorkeurslocaties. Zij kunnen binnen 24 maanden een tweede keer meedoen aan de loting.
  • Deze ronde zijn 372 opleidingsplekken aangeboden en zijn 29 plekken onvervuld gebleven. Deze plekken worden aangeboden aan de sollicitanten die uitgeloot zijn.

Alle kandidaten hebben via Huisartsopleiding Nederland bericht gekregen over hun lotingsuitkomst.

Doel van centrale loting

Het samenwerkingsverband Huisartsopleiding Nederland houdt twee sollicitatierondes per jaar. Geschikte kandidaten loten vervolgens op basis van hun voorkeurslocaties om een opleidingsplek. De loting zorgt ervoor dat zoveel mogelijk opleidingsplekken worden ingevuld, dat nieuwe aios zoveel mogelijk worden verspreid over Nederland én dat elke kandidaat dezelfde kans heeft op een locatie van de eigen voorkeur. Meer over het lotingsysteem lees je op de pagina Plaatsingsprocedure.

Volgende sollicitatieronde

De volgende sollicitatieronde start op 1 december 2022. Wil je mee solliciteren of meer weten over de selectie en plaatsingsprocedure? Ga daarvoor naar de pagina Huisarts worden.