Podcastserie “Geen huisarts is hetzelfde”

Waarom wilde Karel toch geen chirurg worden? Hoe helpt Nathalie haar patiënten om zelf verantwoordelijkheid te nemen in het leven en professioneel jazzpianist én huisarts? Is dat te combineren. In deze bijzondere podcastserie van de KoffieCo worden 6 jonge huisartsen geïnterviewd over wat hen drijft in het vak. Luister naar de podcast en kom erachter hoe het echt is om huisarts te zijn.

Aflevering 1 – Karel Steur

In een droom tijdens zijn vakantie zag drs. Karel Steur het ineens voor zich: hij zou huisarts worden. Een onverwacht antwoord die hem een ander pad deed inslaan dan de van hem verwachte chirurgie. Momenteel is Karel huisarts in opleiding en vertelt hij ons over zijn persoonlijke zoektocht en wat hem heeft geïnspireerd om voor dit vakgebied te kiezen.

Aflevering 2 – Nathalie Dukes

25 jaar geleden maakte Drs. Dukes de keuze om hier haar coschap huisartsgeneeskunde te volgen, raakte overtuigd van het specialisme, en besloot om definitief te verhuizen naar het thuisland van haar geliefde, Groot-Brittannië. Nu werkt ze in een huisartsenpraktijk, waar ‘niet iets doen’ misschien gek genoeg belangrijker is dan ‘iets doen’. Zo hoopt ze patiënten minder afhankelijk te maken en stimuleert ze haar patiënten kracht te vinden om zelf verantwoordelijkheid te nemen in hun leven.

Aflevering 3 – Joost Swart

Drs. Swart kon geen nee zeggen toen hij meer dan acht jaar geleden werd gevraagd om huisartsenpraktijk de Plantage over te nemen. Hij zag het als een kans om iets te combineren wat hij altijd al had gewild: muziek maken en de geneeskunde bedrijven. Dit mede omdat hij tijdens zijn studie bedacht om daarnaast het conservatorium te gaan doen. Maar hoe werkt dat dan? Naast zijn spreekuur in de praktijk vliegt Drs. Swart in de weekenden en tijdens zijn vakanties de hele wereld over om als jazzpianist te werk te gaan. Zo is hij net terug van een drieweekse tournee door China. Is hij dan nu niet moe daar van? Nee! Het geeft hem juist de energie om weer aan de slag te gaan.