De behoefte aan meer kennis en vaardigheden voor het geven van online onderwijs groeit. Tijdens de LED opleiding Digitaal Onderwijs leer je meer over online groepsdynamiek en kennisoverdracht, blended learning en de tools die bij online onderwijs worden gebruikt. De opleiding zelf vindt ook online plaats en bestaat uit een aantal workshops.
De opleiding bestaat uit een aantal workshops. Je kunt je inschrijven voor minimaal 2 en maximaal 4 workshops. Tijdens de workshops worden kennis, inzichten en vaardigheden aangeboden en geoefend. Dit gebeurt online in subgroepen van minimaal 8 deelnemers. Iedere groep wordt begeleid door een ervaren docent van één van de deelnemende opleidingen.
Teach what you preach
Tijdens deze workshop leer je hoe je op een praktische manier online kennis overdraagt. Het overdragen van kennis is online niet hetzelfde als wanneer we fysiek bij elkaar zijn. Toch zijn de onderwijskundige principes niet wezenlijk anders. Waar zit dat nou in? Hoe zorg je dat je met online kennisoverdracht de aios activeert in plaats van in slaap sust. Tijdens deze workshop ga je hiermee actief aan de slag in je eigen onderwijsprogramma.
Ken je cockpit!
Tijdens deze workshop leer je hoe je Zoom of Teams zo effectief mogelijk inzet. Hoe werk je met plezier, diepgang en rust met je groep online via Teams of Zoom? In twee workshops van een uur haal je je vliegbrevet voor beginners of gevorderden. Voor je de lucht in gaat met de groep, moet het grondwerk in orde zijn. Dit betekent bijvoorbeeld een strakke onderwijsplanning voor de online tijd, uitgewerkte instructies en doelen, pech voorkomen door passende inzet van digitale middelen bij onderwijsdoelen, noodplan bij pech onderweg en op de juiste momenten opschakelen. Werken met Teams en Zoom oefen je met een vlieginstructeur gespecialiseerd in Teams of in Zoom en in de flightsimulator.
Sterker dirigeren zonder de boventoon te voeren
Tijdens deze workshop leer je hoe je een prettige online groepsdynamiek bevordert. Je gaat aan de hand van een voorbeeld van een onderwijsbijeenkomst aan de slag met concrete handvatten en het uitwerken van ingebrachte casuïstiek. Daarbij reflecteer je ook op de eigen groepsdynamiek.
Van theorie naar praktijk
Tijdens deze workshop leer je hoe je de blended-wave principes toepast. Je gaat aan de slag met het ombouwen van een bestaand onderwijsprogramma naar “blended-learning”-principes. Bestaande omgebouwde onderwijsprogramma’s dienen daarbij als voorbeeld. Je doet hiermee direct ideeën op voor eigen programma’s. De voorbereiding voor de workshop en de uitwerking van deze workshop is ook geheel volgens “blended-wave” principes opgezet.
De opleiding is bedoeld voor docenten verbonden aan een van de acht huisartsopleidingen. Ben je arts? Dan kom je in aanmerking voor accreditatiepunten na het volgen van de opleiding.
Een workshop duurt een dagdeel en vindt in de middag plaats van 13.30 – 17.00 uur. Er zijn nog geen nieuwe startdata voor de opleiding bekend.
De opleiding wordt verzorgd door zowel onderwijskundigen als docenten die bekend zijn met onderwijsontwikkeling en werkzaam zijn bij de huisartsopleidingen.
Deelname aan 1 of 2 workshops kost € 150,-. Deelname aan 3 of 4 workshops kost € 250,-. Wil je deelnemen? Overleg dan eerst met je opleidingsinstituut. Voor vragen en aanmelding kun je contact opnemen met de LED organisatie
Tot 5 weken voor de start zijn er geen kosten verbonden aan het annuleren van de opleiding. Bij afzeggen tot 4 weken voor de start betaal je 50% van de kosten en bij afzeggen tot 3 weken of korter betaal je 100% van de kosten.