Interview met een aios in Groningen | UMCG

De huisartsopleiding kun je volgen op verschillende opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Ward Helfrich is aios in Groningen. We vroegen hem hoe hij zijn opleiding ervaart en wat hij leuk vindt aan Groningen.

Ward Helfrich

"De wereld ligt aan je voeten"

pim van der  maden, 2024, huisartsopleiding, ward, portret, zakelijk, groningen

De wereld ligt aan je voeten

“Ik hou van Groningen! Zowel van de stad als de provincie. Je hebt een grote verscheidenheid aan mensen die op je spreekuur komen. Van stadjers en studenten tot echte Oost-Groningers. Iedereen verwoordt zijn probleem weer anders, dat vind ik er leuk aan. Ik probeer altijd de mensen op hun gemak te stellen. Mijn opleider in het eerste jaar was een apotheekhoudend huisarts in Oost-Groningen. Daar heb ik veel extra kennis opgedaan over medicatie.”

Elkaars perspectief begrijpen

“Wat ik vooral plezierig vind aan de terugkomdagen is de informele sfeer. Je kunt alles delen, zowel persoonlijk als professioneel. De groep is heel divers. Iedereen brengt zijn eigen verhaal en deskundigheid mee. Zo ga je het vak vanuit elkaars perspectief begrijpen. Daar groei je zelf ook van. Zelf heb ik bijvoorbeeld lezingen gegeven over kindergeneeskunde. Ik verheug me op mijn derde jaar, nog meer ervaring opdoen. En ik heb veel zin in zelfstandig werken als huisarts. Op een AZC, als waarnemer of misschien wel in het buitenland. De wereld ligt aan je voeten als je huisarts bent. Huisarts is gewoon het mooiste vak!”

Ervaringen van andere aios

Benieuwd hoe andere aios hun opleidingslocatie ervaren? Lees de andere interviews.