Interview met een aios in Amsterdam | VUmc

De huisartsopleiding kun je volgen op 12 opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Marijn Horninge is aios in Amsterdam, VUmc. We vroegen haar hoe ze haar opleiding ervaart en wat ze leuk vindt aan Leiden.

Marijn Horninge

"Ik wil graag vooruit denken over het vak huisarts"

vumc-aios-marijn-horninge

Persoonsgericht onderwijs

“Mijn leven als huisarts in opleiding in Amsterdam in 3 woorden? Ontwikkeling, nieuwsgierigheid, betrokken docenten. Die proberen het onderwijs zo persoonsgericht mogelijk te maken, mee te bewegen en de aios in de lead te laten. We bedenken als groep wat we willen leren. Dat loopt goed, al mag er voor mij soms wat meer tempo in. Betrokken zijn bij het onderwijs is ook nuttig. Mijn opleider zorgde er bijvoorbeeld voor dat ik studenten geneeskunde kon begeleiden bij hun stage huisartsgeneeskunde, en ik nam ik deel aan de sollicitatie-interviews met nieuwe kandidaten.”

Schrijnend

“Mijn tweedejaarsstage is aangepast, ik werk nu op een corona-afdeling in een verpleeghuis. Dat heeft impact, de opgelegde eenzaamheid is zo schrijnend! Maar ik ben onder de indruk van de aanpak hier en leer veel. Leiding geven aan verpleegkundigen, omgaan met dementerende ouderen die in paniek zijn. Ook als jonge arts kun je iets betekenen voor de mensen. Voor de toekomst verheug ik me het meest op mijn verdere ontwikkeling. Niet alleen: wat wil ik voor huisarts zijn? Maar ook de focus op het grotere geheel, vooruitdenken over de ontwikkeling als vakgroep, innovatie, ondernemerschap. Ik sta te popelen om een stap verder te zijn!”

Gerelateerd aan deze pagina